Dungane Mustajab

Iseng-iseng saya bertanya kepada penjual akik tentang harga beberapa akik koleksinya, sambil basa-basi

” Wah sak niki teng pundi pundi rame akik geh pak ? ”

” Geh mas, sedoyo wau amargi dungo ingkang mustajab, ” Jawabnya yang spontan membuat saya mengernyitkan dahi mencoba memahami.

” Maksude pripun pak ? ”

” Ngeten lho mas, ujar e tiyang kuno niku saged dados dungo ”

” Lajeng ?”

” Tiyang kuno niku gemes menawi wonten tiyang sampun keluarga tapi kendel mawon mboten usaha. Lajeng lek ne dukani, ” Wong kok tenguk-tenguk tok. Opo anak bojo mu meh mbok pakani watu ?! ”

” Hehehe…..

” Sak niki lak kasunyatan keluarga saget dicukupi ngangge WATU, Leres to ? ”

Geh pak leres, kerennnn !!!

***

*) Tulisan dari Facebook Gus Shofi

 

Berbagi ilmu:

Be the first to comment on "Dungane Mustajab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*